Vi har eksperimenteret med materialer og form sammen med Ikeas tidligere chefdesigner til Snedkernes Efterårsudstilling. Udstillingen ”Side by Side Outside” åbner i dag og kan ses indtil 5. november 2017.

Bænkens buede form minder om en djævlerokkes vingefang. Et stel af teak fra Burma bærer sæder og ryglæn formet af rød industrimåtte af den slags, der bruges på fodboldstadioner og i industrien. Manta er navnet på bænken, som vi og designer Niels Gammelgaard har skabt til Snedkernes Efterårsudstilling (SE) 2017 ”Side by Side Outside”.

Sjovt møbel

På snedkeriet er vi stolte over at vise Manta bænken frem. Vi har været fascineret af måttematerialet i flere år, og haft lyst til at lave noget med det. Det har struktur som sytrådstynde spagettier, der er filtret sammen, og vand løber lige igennem det. Det er blevet et skide sjovt og brugbart møbel. Lige i ånden for Snedkernes Efterårsudstilling. Også fordi vi har haft et samarbejde mellem design og håndværk med stor gensidig forståelse og respekt for hinandens faglighed.

Fascinerende samarbejde

Niels Gammelgaard er designeren, der designede den tre-hjulede cykel for Winther og i mange år var chefdesigner hos Ikea. I dag er han selvstændig designer.
»Det er altid sjovt at være med på Snedkernes Efterårsudstillng. Både designere og snedkere anstrenger sig lidt mere. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med Kjeldtoft. Gert er fantastisk engageret og udadvendt. Snedkeriet har gode ideer, og så er de dygtige«, siger Niels Gammelgaard.

Side by side

Når man sidder på bænken, kan man ikke undgå at se den, der sidder ved siden af. Samtidig kan bænken kombineres og stilles op ved siden af hinanden og danne et landskab af buer, der inviterer til møder mellem mennesker.

Egestammer og cirkelbænk

På snedkeriet har vi også hjulpet designerne Steen Dueholm Sehested og Niels Hvass med at blive klar til ”Side by Side Outside”. Niels Hvass udstiller en bænk lavet af massive egestammer, mens Steen Dueholm Sehested har designet en cirkelbænk inspireret af lukkeren på et objektiv.

STED: Designmuseum Danmark, Bredgade 68, 1260 København K
TID: Åbning torsdag 7. september kl. 17 i Grønnegården, museets gårdhave
Udstillingen kan ses i museets åbningstid frem til 5. november.

Vi snedkererer på New Danish Modern

Akutionshuset Bruun Rasmussen har inviteret os til at lave snedker workshop under designeventen New Danish Modern. Det foregår i O Space, der er en ny udstillingsbygning på Aarhus Havn. Her viser vi nogle af vores egne designs og demonstrerer forskelligt snedkerhåndværk. New Danish Modern er et samarbejde mellem Bruun Rasmussen, Designmuseum Danmark, Aarhus Europæisk Kulturhovedstad og en række forskellige organisationer og virksomheder. Eventen fejrer dansk design – i fortid, nutid og fremtid. Hos Bruun Rasmussen fortæller vurderingschef i Aarhus Peter Beck, at de har inviteret os fordi vi repræsenterer godt håndværk og innovation. »Kjeldtoft har i mere end 25 år udviklet udsøgte møbler og arkitektoniske løsninger. Oplev kærligheden til detaljen, når Kjeldtoft formgiver sine møbler«, lyder det i invitationen fra auktionshuset.

STED: Mindet 6, 8000 Aarhus C
TID: Tirsdag 17. oktober kl. 12 til 15.

0